A brokkoli és a citromos dresszing különleges ízt biztosít ennek a rendkívül ízletes, tavaszi salátának. 

Hozzávalók:

-    3 és fél csésze víz, zöldség(leves) kocka
-    só ízlés szerint
-    1 csésze vad rizs
-    2 evőkanál friss citromlé
-    1 evőkanál almaecet
-    2 teáskanál dijoni mustár
-    1 gerezd fokhagyma
-    ¼ csésze dióolaj
-    ¼ csésze extra szűz olívaolaj
-    20-25 dkg brokkoli
-    friss petrezselyem
-    fűszerek: majoránna, snidling, kapor, tárkony
-    ¼ csésze dió
-    frissen őrölt paprika

1, Egy közepes méretű serpenyőbe öntsük a vizet és a zöldség kockát, majd kezdjük el melegíteni. Sózzuk meg és adjuk hozzá a vadrizst. Amikor a víz forrni kezd, vegyük kisebb lángra, fedjük le és főzzük 40-45 percig, közben néha kevergessük meg. Amikor a rizs megpuhul, öntsük le róla a vizet és tegyük egy nagy tálba.

2, Amíg a rizs fő, készítsük el a dresszinget. Keverjük össze a citromlét, az ecetet, egy kevés sót, a mustárt és a fokhagyma pürét. Öntsük hozzá az olajat és kevergessük pár másodpercig. Ízlés szerint ízesítsük a többi fűszerrel.

3, A rózsákra szedett brokkolit pároljuk meg, majd keverjük össze a rizzsel és öntsük rá a citromos dresszinget és a diót és jól keverjük össze. A tálalás előtt adjuk hozzá a frissen őrölt paprikát és petrezselymet. 

Tápanyagtartalom (adagonként): 

-    304 kcal 
-    22 g zsír, 2 g telített zsír, 9 g többszörösen telítetlen zsír, 9 g egyszeresen telítetlen zsír, 0 mg koleszterin 
-    24 g szénhidrát 
-    3 g rost 
-    33 mg nátrium 
-    6 g fehérje

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!