Infarktus

A halolaj fogyasztás jótékony hatásai

A halolaj fogyasztás jótékony hatásai

Naponta 1-3g halolajat kellene elfogyasztanunk, vagy a hét négy napján 20 dkg tengeri halat. A halolaj omega-3 zsírsavakban gazdag. Az omega-3 zsírsavak jótékony hatásai a következők.
Halolaj vs. fiatal hölgyek

Halolaj vs. fiatal hölgyek

Egy friss kutatás szerint a halban, illetve halolajban gazdag táplálkozás akár 90%-kal is csökkentheti az infarktus és a stroke kockázatát fiatal hölgyeknél.
Megöregedni? Meghalni...

Megöregedni? Meghalni...

Megöregedni, majd meghalni. Ez így természetes, így tanítják az egyetemeken, de valóban így is van? Nézzük meg, az utóbbi évtizedekben mi mindent tudtunk meg, az „öregségről". Pl. az Alzheimer kór nem az öregség velejárója (szellemi leépülés és teljes elbutulás feltartóztathatatlan folyamata), hanem egy nagyon súlyos degeneratív betegség, melynek lényege bizonyos amyloid plakkok feldúsulása az agyban. A Parkinson kór elsősorban az agy substantia nigra állományának a progresszív pusztulása miatt alakul ki, aminek szintén semmi köze nincs az öregséghez.
A takarékos gének „bosszúja”

A takarékos gének „bosszúja”

Az ember evolúciós fejlődése során sokkal többet éhezett, mint amennyi időt jóllakottan pihenhetett. A mindennapi táplálék megszerzése fárasztó, sok fizikai mozgást igénylő folyamat volt (halászat, vadászat, gyűjtögetés), lakhelye az év nagy részében hideg volt és ruházata sem volt „tökéletes”.
Olíva olaj vs. mellrák

Olíva olaj vs. mellrák

Egy kevés olíva olaj minden nap védelmet nyújthat a mellrákkal szemben, állítják spanyol kutatók. Kutatásuk során azt találták, hogy az olíva olajban gazdag étrend segíthet megelőzni bizonyos rákos daganatok kialakulását.
Fitonutriensek II.

Fitonutriensek II.

A fitonutriensek szerepe a rákos daganatok, szívbetegségek és egyéb súlyos állapotok kezelésében.
< 1. oldal (összesen: 9) Rendezés: