Naponta 1-3g halolajat kellene elfogyasztanunk, vagy a hét négy napján 20 dkg tengeri halat. A halolaj omega-3 zsírsavakban gazdag. Az omega-3 zsírsavak jótékony hatásai a következők.
Egy friss kutatás szerint a halban, illetve halolajban gazdag táplálkozás akár 90%-kal is csökkentheti az infarktus és a stroke kockázatát fiatal hölgyeknél.
dr. Robert Young, az Innerlight termékek (lúgosító SuperGreens) megalkotója legfrissebb tanulmányában arról ír, hogy újabb bizonyítékok támasztják alá, hogy kapcsolat van a szívbetegségek és a stroke kialakulása, valamint a savasító táplálkozás között.
A koleszterin, mint a szívinfarktus és a stroke betegségek első számú főbűnöse, már kb. harminc éve ül a vádlottak padján. De próbáljunk kicsit gondolkodni, hátha a per újra tárgyalására van szükség. A vérplazma koleszterin szintje egyforma értéket mutat a vénákban és az artériákban is. Mégis az arterioszklerózis kizárólag csak az artériákban alakul ki, a vénákban soha. Ha a koleszterin a fő bűnös, akkor hogyan lehetséges ez?